СподелиЗнаење :: сабота 27.11.10

Оваа сабота на агендата за СподелиЗнаење ќе имаме:
  • Unison - Unison is a file-synchronization tool for Unix and Windows. It allows two replicas of a collection of files and directories to be stored on different hosts (or different disks on the same host), modified separately, and then brought up to date by propagating the changes in each replica to the other;
  • Во врска со unison може да погледнеме некои backup/snapshot решенија - вакви има повеќе (rsnapshot, rdiff-backup, Back in Time);
  • Ќе го погледнеме тоа што го скокнавме во четвртокот (ако има интерес и желба);
  • Веројатно ќе се почне и websyn проектот.
Ова е тоа што е за сега во план. Хаосот веројатно ќе си дојде сам по себе :)

Треба да се собира и пари за кирија/трошоци - така што ако некој планира да донира нешто нема подобро време за почеток од сабота 27.11.10.

Присуството е слободно и пожелно, земете си ги лаптопите и wifi мобилните имаме интернет без лозинки и енкрипции :)

Почнуваме во сабота ~12:30.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.