Ако никој не програмира ... вечер во хаклаб од 19часот

Редовен термин посветен на програмски јазици, програмирање и други работи поврзано со тоа, секој четврток од 19:00 до 21:00.

На агендата ќе биде нешто од:
  • Python Webkit DOM Bindings - кој го заменува javascript за манипулација на DOM во HTML
  • Strophe.js - javascript библиотека за XMPP/Jabber апликации
зависи со што ќе има повеќе успех.

Срдечно Ваш, хаклаб КИКА.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.