УбунтуПрваПомош понеделник 21.06.2010 ~19:00:00

Ја започнуваме и оваа недела со УбунтуПрваПомош настанот. Стандардно, донесете ги вашите проблеми и прашања во КИКА и ќе пробаме заедно да најдеме решение.

Дополнително ако има заинтересирани може ќе има кратка презентација „KDEenlive за тотални почетници или што направив за да вметнам наслов и ефекти во снимката од говорот на Сталман во Скопје“

Доколку доаѓаш ова е препорачаната checklist-а:
  • лаптоп
  • твојот проблем (препорачливо во врска со gnu/linux)
  • пиво (или нешто друго)
  • добро расположение

Локацијата на хаклабот:

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.