Ruby Meetup: Acer 23" томбола, Зошто Rails, Vim за Rails програмери

За овој Четврток на програм се следниве работи:


Извлекување на добитникот на 23" Acer монитор донација од Glenn Roberts од Siyelo.
- Листата на луѓе кои имаат купено тикети се наоѓа тука, така да посебна покана за присуство на извлекувањето оди кон нив.

Презентација: Зошто Rails?
- Ruby и Ruby on Rails еко-системот и зошто се повеќе компаниите користат Rails

Проекција: "Vim for Rails Developers"
- Добивме бесплатна копија од "Vim for Rails Developers" видео туторијал од Codeulate Screencasts па ќе го гледаме видеово. Ако сте заинтересирани, повеќе инфо тука.

Се гледаме во Скопје Хаклаб.

МКРУГ Тим

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.