Работилница за мобилни апликации (10.02.2010 во 18:00)

Како што веќе најавивме започнуваме со работилница за развивање на мобилни апликации, оваа среда 10.02.2010 во 18:00 часот кај нашата мила и драга "Kика".

Агендата за првиот ден е:
  • инсталација и конфигурација на развојни околини за Android и Symbian (на Ubuntu);
  • пишување на "Zdravo narode!" апликација за двете платформи;
  • дискусија околу тоа што да работиме наредните средби.
Локација на КИКА Хаклабот http://0.mk/skopje-hacklab

1 comment:

  1. Ги додаваме настаниве уште во гугл календарот или не?

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.