Ruby Meetup: Rails 3.0 преглед && Editor/IDE војни (11.02.2010)

Првиот Ruby meetup во 2010 е на распоред овој Четврток (11.02.2010) со почеток во 19 часот.

Презентации и дискусии на следниве теми:

- Rails 3.0 бета
Преглед и дискусија за ново-додадените и изменети работи во Rails 3.0, инсталација на бета верзијата и слично.

- Editor/IDE војни
Кој едитор/IDE го користите за развој на Ruby/Rails апликации? Vim, Emacs или Textmate? Rubymine, RadRails или Netbeans? Презентирајте го тој што го користите или дојдете да ги видите разликите меѓу нив!

Се гледаме во Скопје Хаклаб.

МКРУГ Тим

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.