Сподели Знаење 12.12.2009

Овој викенд во најмала рака продолжуваме со темата од минатиот пат за истовременост (concurency) и скалабилност (scalability). Тогаш разгледувавме како се овие проблеми решени во Erlang и Google Go. Овој пат, ќе видиме што тоа значи во светот на Web серверите па ќе ги споредиме Nginx и Apache.

Другото време по желба :) Имаше некоја идеја да направиме и еден Ruby vs Python face-off.

Време и место, стандардно 12-18.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.