Ruby Meetup: MKRUG Hackfest (10.12.2009)

Овој Четврток планираме на направиме мал хакфест, па пожелно е тие што имаат лаптопи да ги земат со себе. Ќе пробаме да:

- научиме Sinatra, Data Mapper, Haml, Git од ruby.mk проектот http://github.com/mkrug/ruby.mk

- хакираме некоја едноставна ruby веб апликација на брзинка (може и ruby.mk)
- го закачиме кодот од апликацијата на Github
- ја пуштиме апликацијата во продукција на Heroku хостинг

http://www.meetup.com/MK-RUG/calendar/12046086/

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.