Сподели Знаење: Twitter mashup, Python screen-scraping итн (14.11.2009)

Оваа сабота во редовниот термин за „Сподели Знаење“ од 12-17 часот ќе си играме со Twitter и ќе пробаме да извадиме некои корисни информации од него - дали преку API, дали преку диретно вадење податоци од јавните страни.

Сигурно ќе си играме и со понекое Arduino, рутер, стар компјутер и слични забавни работи :) ... дојдете и со вашите играчки.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.