Препорачано: Проекција на филмот „RiP: A remix manifesto“

Во организација на Компресор, задруга за креативна трансформација, утре ќе се прикажува документарниот филм „RiP: A remix manifesto“ - филм за авторските права, судирот со технологијата (која би рекол им го овозможи на луѓето тоа што го сакале - непречена комуникација) и ремикс културата.


Значи, среда, 18.11.2009 - почеток е од 20:15, а проекцијата ќе биде во Галерија 7 (приближна локација).

(извор: плагијат; за филмот: RiP: A remix manifesto)

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.