Ruby Meetup: Интернет пребарувач во Ruby, Собирање на содржина од интернет страници со ScrAPI, Најдобри практики во Rails (12.11.2009)

Овој Четврток, ruby meetup со три интересни презентации:

- Како да креирате ваш интернет пребарувач во Ruby
- Собирање на содржина од интернет страници со ScrAPI
- Најдобри практики во Rails

Тикетите од томболата за MKRUG Acer H233H 23" LCD мониторот се сеуште на располагање да се купат, а со самото тоа се спонзорира изнајмувањето на Хаклаб просторот.

MKRUG Тим

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.