КИКА: Конкурс за лого

Драги пријатели,

Потребна ни е Ваша помош за дизајн и избор на лого за првиот Хаклаб во Скопје: КИКА. Сите предлог решенија можете да ги испратите на info ет slobodensoftver.org.mk до 24ти октомври 2009г. во векторски формат (пожелно е SVG) и една копија за преглед (пожелно PNG).

Инаку КИКА (Кика е: Информации: Култура: Автономија) е првата технолошка автономна зона - хаклаб, која ќе се користи за промовирање на користењето и развојот на еманципирачки технологии како слободниот софтвер, јавниот, отворен и пристапен интернет и алтернативните медиуми базирани на социјалните мрежи.

Не поставуваме никакви дополнителни ограничувања бидејќи сакаме да ја искористите Вашата имагинација и да креирате нешто што Ве асоцира на некои или сите од клучните зборови објавени во овој пост.

5 comments:

 1. pa probajte vaka nesto, barem e poznato i logoto:

  http://www.kika.com/hr/home/

  ReplyDelete
 2. Прво мора да дадете насоки и некој бриф, овака само ќе се лута и тешко некој да ви ги погоди барањата.
  Второ, мора да има некој поттик, награда за логото, не мора парична, не знам колку луѓе би го правеле тоа за џабе, а и да има не знам колку таквото би било квалитетно.
  Трето, со среќа :)

  ReplyDelete
 3. Anonymous, местен е конкурсот :)

  ReplyDelete
 4. Резултатите кај можат да се најдат?

  ReplyDelete
 5. Па. уште ништо не е одлучено чинам. Слаб одзив имаше конкурсот. :-)

  ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.