Сподели знаење 31.01.2009

И оваа сабота ќе продолжиме со Arduino микро-контролерите. По воведот предминатата недела и лед-диодите минатата недела оваа недела ќе правиме нешто со тастери и лед-диоди или евентуално ќе го направиме известувачот за нови пораки со лед-диоди до крај.

Ќе тестираме multicast и префрлање големи датотеки со udpcast, mrsync, multi-rsync на повеќе системи истовремено.

На слична тема ќе пробаме да поставиме и Moose FS дистрибуиран мрежен датотечен систем на повеќе сервери.

Како и секогаш, ако некој има некое прашање, идеја или проблем може слободно да дојде да пробаме да го решиме.

Време и место стандардно. 12:00-17:00 тука.

1 comment:

Note: Only a member of this blog may post a comment.