СподелиКино: Блиски средби со TED 19.11.2008 во 20ч [К.Ц. Точка]

На репертоарот на СподелиКино оваа среда е TED вечер со неколку видео презентации. Темите варираат од Откривање на необични својства на работите околу нас, преку хакирање на ефтин хардвер до опасностите на локалното затоплување.

TED значи Technology, Entertainment, Design. Почнува како конференција во 1984 година, каде луѓе од овие 3 света се среќаваат.

1 comment:

 1. Еве ја плејлистата:
  1. Help fight local warming;

  2. Why we know less than ever about the world;

  3. Products (and toys) from the future;

  4. A 3-minute story of mixed emoticons;

  5. Creating tech marvels out of a $40 Wii Remote;

  6. What's so funny about the Web?;

  7. Is 4 a.m. the new midnight?.

  ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.