СподелиКино: Кратки филмови од Pangea Day, 1.12.2008 во 20ч. [К.Ц.Точка]

Овој понеделник на „СподелиКино“ ќе пуштаме кратки филмови за „обични или необични“ животни приказни на луѓе од целиот свет. Колекцијата на филмови ја превземавме од Pangea Day. Еве што тие викаат за филмовите:

Во свет каде луѓето најчесто се поделени со граници, разлики и конфликт, лесно се губи предвид за тоа што сите нам ни е заедничко.

Pangea Day сака да го преброди тоа и да им помогне на луѓето да се видат себеси во другите, преку моќта на филмот.

На репертоарот ќе ги пуштиме:

 • A Thousand Words од Ted Chung
 • Dancing Queen од Sumit Roy
 • Elevator Music од Serdar Ferit
 • I'll Wait for the Next One од Philippe Orreindry
 • Papiroflexia од Joaquin Baldwin
 • Detachment Remix од Raffi Asdourian
 • Moving Windmills
 • My First Crush од Julia Putt
 • New Orleans for Sale од Brandan Odums
 • Wild Snowman од Garret Nantz и David Estis
 • Yellow Sticky Notes од Jeff Chiba Stern


Може ќе има уште нешто плус.

1 comment:

 1. филмчињата од овде:
  http://www.pangeaday.org/pangeadayFilms.php

  ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.