СподелиКино: Телевизиска мрежа (филм)

Овој понеделник на СподелиКино ќе го проектираме „Телевизиска мрежа“. Место на настанот: К.Ц. Точка 10.11.2008 во 20ч.

Телевизиска мрежа е филм од 1976 за фиктивна телевизиска мрежа, „Јунион бродкастинг систем“ (UBS), и нејзината борба со ниските рејтинзи.Приказната започнува со долгогодишниот главен водител на „Вечерните ЈуБиЕс вести“, кому му остануваат уште две недели во етерот, кој во живо најавува дека на следните вести ќе изврши самоубиство.

3 comments:

  1. Не сум го гледал, ама ова е оној филмот што е ептен познат по легендарната сцена „I’m mad as hell and I’m not going to take this anymore!“ така?

    http://www.youtube.com/watch?v=q_qgVn-Op7Q

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.