Сподели знаење 1.11.2008 во 12 часот

И оваа сабота продолжуваме на истото место каде минатата недела се одржа „Сподели знаење“.

Може да се навратиме на темата виртуелизација, а на дневен ред додаваме и:

1. Билдање кернел прилагоден за специфичен pc хардвер;
2. Вовед во rkward - графички фронтенд за R

Можеби ќе се презентира и нешто друго... секогаш нешто излегува - тоа е и убавината. Можете и вие да дојдете со некоја идеја, презентација, прашање.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.