СподелиКино: фан-филмот „Војна на ѕвездите: Откритија“ на 3.11.2008 во 21 часот во Мала Станица

СподелиКино продолжува со филмот „Војна на ѕвездите: Откритија“ (Star Wars: Revelations). Овој филм е снимен од фанови на серијалот „Војна на ѕвездите“ со буџет од околу 20тина илјада долари.

Дејствието во филмот се случува помеѓу „Revenge of the Sith“ и „A New Hope“ и се обидува да објасни зошто џедаите се истребени во оригиналната приказна на оваа сага.


Филмот е издаден на 17 април 2005, само еден месец по „Revenge of the Sith“. Бидејќи снимањето траело истовремено со последниот официјален Star Wars филм, има некои несогласувања околу настаните и хронологијата. Но, и покрај тоа филмот се смета за најдобар фан-филм.

Локацијата овој пат е Мала станица. Проекцијата почнува во 21 часот.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.