Почнува Сподели Кино за оваа сезона

Конечно... почнува нова серија проекции под капата на „Сподели кино“. Овојпат, денот е понеделник 27.10.2008 во 20 часот во Културниот центар Точка.

Како и секогаш и оваа сезона ќе не интересираат технологија, нови медиуми, култура и политика преку документарци, играни филмови и клипови. Општи етикети за содржините кои ќе ги прикажуваме се: слободен софтвер, слободна култура, заедница, гикови и хакери.

Почнуваме со забава а тема за првото издание ќе биде што друго ако не најнрдовската тема од сите теми... темата над темите: Војна на ѕвездите. Нормално, ние ќе ја разгледуваме преку клипчиња на фанови кои наоѓаат нови начини како да ги искористат изворните наративи. Ако има интерес, може да се поделиме на табори и да дискутираме кој е подобар: Леа или Падме.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.