Класика на СподелиКино: RevolitionOS, 28.05.2008, 20 ч. [Точка]

Не мислиме дека е потребна посебна најава на овој филм. Документарецот за GNU и Linux, кој е своевидна класика е на програмата на ова Кино.За оние што не знаат овој филм ја следи историјата на развој на слободен софтвер, GNU и Linux, од нејзините акaдемски почетоци до големиот бизнис развој.

Како што вели постерот, гледањето е задолжително. Не го пропуштајте.

1 comment:

  1. 20:30 всушност е почеток... дека сѐ уште е ден во 20:00

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.