Glocal 2.0, ден втори: утринска сесија

Некако утрово ми се допадна локалниот контекст на конференцијата. Освен Драган од Нови Сад кој што презентираше и некои блогерски алатки, сите други презентации беа за тоа како кај нас и во соседството блоговите учествуваат во јавноста, создавањето на јавното мислење, политиката, активизмот.

Поглед на амфитеатарот

Во таа смисла посебно ми се допадна презентацијата на Сеад, за активизмот на македонската блогосфера... како блогоскептик некако супер ми дојде она „многу врева за ништо“... :)

Акитвизам на мк.блогосфера

Кон крајот некако ми оди дискусијата премногу во дневнополитички води. Не одговара тоа за една блог конференција.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.