Изборни кампањи на Сподели Кино [21.05.08 во 20:30ч. Точка]

Во екот на изборните кампањи во републикава, одлучивме да прочепкаме по Youtube и да видиме што можеме да најдеме од политичкиот маркетинг за избори, кои партиите низ светот го оставаат на интернет.

Овие периоди се интересни по ова прашање, затоа што политичките кампањи, посебно во САД, овојпат посветуваат големо внимание на присуство во овие т.не Web2.0 сервиси.

На 15.септември 21.мај, на овој народ ќе му покажеме и претставиме, политички реклами и нивни пародии, кои струјат по каналите на Youtube, а штабовите, кампањите, критичарите и заедниците ги користат за да ги промовираат своите идеи, коментари и мислења.

2 comments:

  1. почетокот е преместен од 20 во 20:30 бидејќи во 20 часот сѐ уште е ден и не се гледа убаво тоа што се проектира. :)

    ReplyDelete
  2. Сакате да кажете дека сите вие навијачи за Манчестер (а ве има неколку во екипата на сподели знаење) нема да го гледате финалето на ЛШ?

    Машала... Ви завидувам на истрајноста :)

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.