Сподели [црвено] кино на 30. април 2008 во 20ч. Точка

Велат дека „у очи празник прасе не се коле“, но ние сепак ќе го одбележиме меѓународниот ден трудот, т.е ќе го најавиме неговото доаѓање утредента.

Црвената фракција во нашата организација го пребарува интернетот за да најде што поинтересни клипчиња на оваа тема. Не очекувајте дека ќе ги најдете сите одговори за работничкото движење, комунистите или анархистите на овој настан, но вреди да се појавите. И онака, сите месари се веќе затворени во 20ч. и нема веќе од каде да ја купите скарата за први мај. :-)Идејата е да се искористат клипови, постирани од интернет корисниците. (Youtube и сл.) Да видиме што заедницата сметала дека е значајно да се аплоудира на интернет.

Напомена: клиповите ќе бидат: сериозни/смешни/глупави/пародични.

Протест пред Владата не е закажан... но кога подобро ќе размислите... кому му треба влада ;-)

1 comment:

Note: Only a member of this blog may post a comment.