24c3 рекапитулари за ден 2 и 3

Конгресов е место каде секој гик би сакал да биде. Има многу интересни предавања и работилници, но и малите детали ја прават работата интересна...

Еден од хајлајтите на вториот ден од конгресот беше епидемиолошката анализа на Corrupted Blood болеста која неочекувано и непланирано се раширила низ некои градови во WoW. Нешто што веројатно е дека ќе го пуштиме на некое Сподели Кино...

Предавањето за задржување на податоци за патниците беше исто причина да се замислите... а натпреварот во докажување на правилото 34, каде 3 натпреварувачи бараат порно на зададена (навидум порно анфрендли) тема, иако добро замислен, бргу изгуби вкус.

На ден трети, нашите пријатели Марцел и Томи, заедно со Тони Пруг и Дмитри Клајнер, учествуваа во дебатата насловена Hacking ideologies, part 2: Open Source, a capitalist movement. И ова ќе гледаме да го прикажеме на Сподели Кино.

Денес е последниот ден од конгресот. Изгледа нема да стигнам на работилницата за Gapminder, но ќе пишам како поминал денот.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.