Почнува 24ц3

Со денешното воведно отворање започна 24-тиот chaos communcation congreess во bcc, берлин.

Подоле пренесуваме она што успеавме да го чуеме, заради тоа што седевме на влезот на конгресната сала, бидејќи интересот на луѓето е поголем од капацитетот на конгресниот центар.

Темите кои ќе не загрижуваат во наредната година и понатаму се приватност, политика на чување на податоци, и битка со законодавците и хакирање на законите за да се зачува слободата на интернет. Механизмите за чување на податоците и следење на секој наш чекор на интернет се веќе поставени, Tехнологијата е позната, хаковите ќе бидат повеќе правни и медиумски, отколку технолошки.

Слики од киберкотле
и споделизнаење (од Марија).

1 comment:

Note: Only a member of this blog may post a comment.