Сподели кино 2.05, 13.11.07 во 20ч [Точка]

Овојпат на Сподели кино ќе се проектира „Cyberpunk Educator“, документарен филм за киберпанк филмовите од 80-тите години на минатиот век.Филмот на интересен начин прикажува како секојдневните приказни од литературата на Западот се користат за да се раскаже киберпанк приказна.

Тоа што нас ни е интересно е што филмот е фактички ремикс на други исечоци, претежно од филмовите за кои се раскажува, направен без дозвола на носителите на авторските права и сето тоа измонтирано на раскантан компјутер.

Па, ве чекаме утре, вторник во 20 часот...

1 comment:

Note: Only a member of this blog may post a comment.