Ден на слободен софтвер 2007, сабота, 15 септември [Точка, Магор, Мала станица]

Денот на слободен софтвер оваа година е на 15 септември (сабота) и ќе биде одбележан на повеќе места во Скопје.


Дискови со слободен софтвер ќе се делат од 11 до 18 часот во кафе книжарницата Магор и културниот центар Точка. На овие места ќе има и презентации во живо на оперативниот систем GNU/Linux. Се што треба да направите е да дојдете и да си земете CD. Во Точка и Магор ќе има и искусни корисници на GNU/Linux од кои ќе можете да добиете совети за тоа како да го инсталирате софтверот или одговори на други прашања кои можеби сте ги имале за слободниот софтвер.

Вечерта со почеток во 20 часот во Мала станица (Медиум) ќе има проекција на филмот „Good Copy, Bad Copy“, и ако останат, ќе има уште дискови за делење.

За да ги информира медиумите за овој настан, Слободен софтвер Македонија ќе одржи конференција за печат во четврток, 13.9.2007 во НВО инфо центарот во Скопје во 12 часот.

Сето ова ќе биде одлична најава на новата сезона „Сподели“ која наскоро ќе започне!

Настан на 15-ти исто така ќе има во Прилеп, а неколку дена подоцна и битолчани ќе организираат прослава во својот град.

П.С. За сите оние кои сакаат да го промовираат настанот, a не знаат што да напишат: слободно искористете го текстот и сликата од овој запис.

1 comment:

Note: Only a member of this blog may post a comment.