Сподели кино #11, 10.07.2007, 20:30 часот [Точка]

Овој вторник ќе биде „втор“ вторник на Сподели кино. :-)

На репертоар ќе биде i.Mirror - машинима експлоративен документарец за животот во Second Life направен од China Tracy. Прикажан и во Венеција, i.Mirror го започнал машинима стримот од Second Life.

Интересен приказ на светот во Second Life раскажан преку перспективата на аватарот China Tracy, проследен со убава музика. Паралелно со таа виртуелна прошетка, некаде попатно, раскажувачот поставува интересни прашања за улогите, реалноста, илузијата...

Филмот трае 28 минути. После проекцијата може да дискутираме за феномените во виртуелните светови на онлајн платформите за играње улоги или пак да пуштиме уште некое клипче... :-)

1 comment:

  1. Било добро а?

    Ај некој нека пише што/како се случи?

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.