Екслузивно: Џои Ито, „Wow vs. Second Life“, 19.06.2007 20:30 [Точка]

Метаморфозис во вторник организира промоцијата на Криејтив комонс лиценците во Македонија, со серија активности кои ќе го одбележат овој значаен настан.

Промоцијата почнува во 18 часот во Холидеј Ин со воведен збор од Џои Ито, потоа продолжува со концерт во Точка.


Во неврзана средба на iSummit-от со Марсел Марс од Ми2.хр, и Џои Ито падна договорот во Точка од 20:30 Џои да одржи предавање на една малку поинаква тема, насловено „Wow vs. Second Life“.

Џои Ито ова предавање го одржа минатата година за време на Берлинската хакерска конференција 23C3, овој пат на задоволство на македонската заедница на слободен софтвер и македонската заедница на World of Warcraft и Second Life ќе имаме неверојатна можност да го погледнеме Џои Ито во живо, во Точка 19.06.2007 во 20:30 часот.

Потоа ќе уживаме во концертот на македонскиот диџеј Душко Јаневски, кој издава музика под Kриејтив комонс, кој се организира од страна на Метаморфозис во рамките на промоцијата.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.