Сподели кино #9, 26.06.2007, 20 часот [Точка]

ОК. Сподели кино продолжува по својот распоред. Вторникот што доаѓа, на 26ти, ќе го гледаме „Good Copy, Bad Copy“, документарен филм за моменталната состојба на авторските права и културата. Главниот режисер на филмот е Хенрик Молтке, а целиот тим е тука - тоа е и местото каде што можете да си го симнете филмот ако не доаѓате во Точка.

Повеќе информации за филмот има и на BoingBoing.

Да речеме дека ова е главниот настан за киното на 26ти. Но, имаме многу материјали од самиотот кои би сакале да ги споделиме со скопската публика, па ако остане време може да пуштиме уште нешто.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.