Сподели знаење XIII, 15.05.2007 [ФЕИТ]

Чујте и почујте, само овој вторник во вашиот град, спектакуларен настан, незаборавно искуство, најпопуларниот јазик за скриптирање, Python кој што го користи и Google, како подлога за изградба на 2 интересни и моќни web framework-ци.

Пресметка кај О.К. коралот, Глиша а.к.а Кајмакот, од едната страна презентира Django, Дамјан а.к.а Везилка од другата страна презентира Pylons. Во вторник двајцата ќе бидат на позиција да сработат што повеќе, почнувајќи апликација од почеток, па се до онаму до каде ќе успеат да стигнат. Иако „Django пуца први“, а сеуште не знаеме кој ќе победи.

Stay tuned, може да следуваат уште збиднувања...

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.