Сподели кино #5, 08.05.2007 [Точка]

Воведувањето на дигитални ограничување за спречување за злоупотреба на копирајтот го надмина прагот на толеранција на обичниот корисник.На 1мај се случувала вистинска дигитална револуција поради тоа што креаторите на digg.com,  се обиделе да извршат цензура врз клучот кој го декриптира HD-DVD DRM. Проблемот не бил во тоа што клучот излегол на интернет, интересно е што корисниците конечно нашле начин да го изразат гневот кој се напластувал сиве овие ДРМ години.Бидете дел од револуцијата!Кратки филмчиња за заштита од ДРМ, тематска вечер посветена на и околу

09-f9-11-02-9d-74-e3-5b-d8-41-56-c5-63-56-88-c0.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.