Сподели планина, 06.05.2007

Денес, и покрај неодлучното време, одлучивме да правиме тура Кочо Рацин - врв на Водно - Матка. Патот почна добро и со ентузијазам, но веќе на средно Водно изгубивме еден член од 10 (+ 1 куче) члената експедиција. Некаде пред врв почна да капе и тоа некако го доведе во прашање планот за одење до Матка, но падна одлука да продолжиме.

По освежувањето на врв со чај, рум, сендвичи и чоколадо продолживме кон Матка. Времето пак одлучи да заврне и тоа го растури тимот. Авантурата до крај ја продолжија Ирина, Оливера, Дамјан, Игор, јас (Новица), и кучето, додека останатата четворка (која нема да ја именувам ;-)) одлучи да се врати назад.

Како што обично бива, после 10-тина минути се расчисти и пукна сонце и патувањето до Матка беше уживанција. Убава природа има натаму, ливади, цвеќиња... Глетката накај Матка исто така е убава.

Целата тура траеше нешто помалку од 6 часа, а наградата дојде во форма на ладно пиво и мезе во едно кафанче покрај реката.

А да... и викеднов помина и никој не потегнува нешто за Сподели кино... :(

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.