Четврток 08.11.2018 - Склопување и тунирање на нов 3D Printer - Creality Ender 3

Нов 3D Printer стигнува во Хаклабот, и овој Четврток ќе го отпакуваме, склопиме, истунираме и разработиме. Се работи за моделот Creality Ender 3, релативно нов модел, кој иако е меѓу најевтините модели, има претежно добри критики и задоволни корисници.

Ако остане време ќе пробаме и да имплементираме некои подобрувања, како auto bed leveling, и да размислиме како да го автоматизираме принтерот за (полу)независно печатење.

Поканети се сите заинтересирани за 3D печатење, и тие што сакаат да научат, и тие што знаат и можат да помогнат :)

Почеток во 19 часот.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.