Capture the flag во хаклаб (вторник, 23.01.2018, 19 часот)

Овој вторник ќе пробаме да пробиеме низ сигурноста на home made container направен со systemd-nspawn.

Информации како е направен контејнерот, тука:
https://gist.github.com/gdamjan/88477f64b6027737a44a33065b1ea973

Експериментот ќе биде заеднички effort и ќе биде направен на нормална виртуелка базирана на debian. Кој го кракне системот,  ќе ја добие виртуелката на 1 година.

пс.
во понеделник (22.01) останува GNU Linux прва помош од 19,
во четврток (25.01) е планирано elm-lang настан,
а во сабота (27.01) sumo роботи. stay tuned.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.