Хаклабот КИКА и понатаму: историјата на заедницата дел 2 [Понеделник, 13.11.2017, 19-21 ч. КИКА]

Овој понеделник одиме со дел 2 предавањето за историјата на 2с.мк / КИКА. 

Ова се предавања по повод  8 годишнина од хаклабот КИКА, како и 15 годишнината од основањето на Слободен софтвер Македонија, сега го најавувам првото (од сега за сега две) предавање за македонската заедница за слободен софтвер, нејзината историја, софтверско-хакерски активности, општествено-политички активизам и зезање.
КИКА 1.0, можеби 2010 година.

 Па - сите кои сакаат да чујат за старите добри времиња, како и оние кои ги паметат - повелете во КИКА во понеделник 13 ноември во 19 часот.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.