GNU/Linux прва помош + Hardware // понеделник 17-ти јули (19:00ч)

Денес (понеделник, 17.07.2017, 19:00ч) имаме GNU/Linux прва помош по распоред и ќе им помогнеме на корисниците на слободен софтвер (GNU/Linux, Android, OpenWRT) да се снајдат со почетнички проблеми, инсталации, команди итн.

Ако се појават.
Ако не, ќе хакираме мали дрончиња, ќе чепкаме некое хардверче со микроконтролери и сензорчиња и слично.

И ќе идеме во кафана на крај нормално :)

Се гледаме вечер во хаклаб во 19:00ч.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.