Сподели знаење // Dungeons & Dragons #2 (сабота, 18:00)


Оваа сабота продужуваме каде што застанавме минатата со Dungeons & Dragons. Елајте си да си играме кул игра што вклучува creativity, medieval combat, wisdom, fantasy и што уште не!

Dungeon Master повторно ќе биде @Lord_of_Life, кој претходната сабота даде мал опис за играта па тие што не прочитале иде вака:

Научи како да ја играш најпопуларната tabletop rpg на сите епохи и види дали ти се допаѓаат игри за кои се потребни само молив, хартија и бујна фантазија. Вклучени активности: импровизирана глума, буричкање низ книги со правила, убивање на куп лоши работи што сакаат да ти ја пијат крвта и безброј други. Задолжителни реквизити: отворен ум, идеа за еден средновековен карактер (magic included). 

your Dungeon Master for the day, 
Lord_of_Life
Се глеаме у КИКА, сабота (07.01.2017, 18:00).

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.