Drone racing - четврток, 12.01.2017 (19 часот)

race droneАлександар Ников ќе ги престави правилата и предизвиците на трките со дронови.

Кои дронови победуваат, кои губат и зошто. Какви контролери за летање, кои софтвери, подесувања, мотори, радио контролери, видео сигнали - you name it, we got it!!!

Плус, кои дронови се користат и како се склопуваат. И конечно кој ги организира натпреварите.

Локација позната, хаклаб КИКА, овој четврток, 12.01.2017 во 19 часот.3 comments:

  1. You have to understand that not all drones have the machinery available to perform the functions that you want them to do https://www.fullydroned.com/

    ReplyDelete
  2. A great platform for such a nice information top camera drones under 300 keep up the good work

    ReplyDelete