SysAdmin средба #4, четврток, 18 август 2016, 20ч.

Здраво повторно,

Тука сме да продискутираме повторно за работи кои ни се интересни, темата ќе биде комбинација од мрежи и хардвер, ќе збориме за рутери, а потоа ќе се префрлиме на пиво. Воведниот говор ќе биде на тема:

  - „Open source router & firewall и вистинскaтa брзинa нa секoјдневните рутери“ - Пaнче Рибaрски, aсистент нa Финки, ентузијaст зa open sofware & hardware, IOT, crypto & linux

Се гледаме:
  - во четврток, 18 август 2016, во 20ч.
  - во Хаклаб КИКА (http://b10g.spodeli.org/p/blog-page.html).

1 comment:

  1. Средбата вчера помина одлично, умавме убав вовед од Панче и статистика за брзина на рутери кои му се нашле по дома, измерени со интересна метода. Потоа споделивме и наши искуства, се разви мала дискусија за разликата помеѓу „направи сам“ и рутери од поголемите брендови, за на крај сето тоа да прерасне во краток муабет за „контејнери“.

    Се гледаме следниот пат!

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.