Front-end-средба #11, вторник, 12. јули 2016, 19 ч.

Во вториот вторник секој месец Хаклаб станува местото каде што се случуваат за најинтересните фронт-енд муабети. Станува збор за месечната фронт-енд средба, која овој месец се паѓа на 12.ти.


Овојпат агендата е од hands-on карактер, a може да се дополни и со заедничко гледање на некое интересно видео:
  • Code Review од @azder за https://femusk.github.io/image-generator/ направен од Гоце Митевски (@GoceMitevski)
  • Гледање видеа (што секогаш сме ги одлагале за да ги гледаме кога ќе имаме повеќе време). Предлози: Inventing on a principle - Bret Victor, избор од Render conf или Interaction16)
  • Дискусија за организирањето на понатамошните средби или смислување на некој дизајн за маички или стикери.
Се гледаме!


No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.