Саботно хакирање: ISS над Скопје

International Space Station има RSS feed за тоа кога нивниот сателит го надлетува Скопје, време, место, каде се појавува и колку време е видлив.

Ја и Newk мислиме да праиме нешто као, сателитов поминува над СК и ти добиваш некоја порака што те известува.

Или пак да ти пушта музика на јутуб? .. Може да твита на твитер, или да постира на фејсбук.

Енивејс, затоа е саботно хакирање, се глеаме у Сабота во КИКА да скуваме нешо интересно. Сите сте поканети!:)

Линкот може да го најдеш тука.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.