Програмски јазици: Haskell Katas // четврток, 1-ви октомври

Последниве неколку недели на програмски јазици работиме само Haskell. Можеби се формира мини заедница околу јазикот? Hope so.

Минатиот пат решававме Project Euler. Може да продолжиме со тоа, да најдеме некои други вежби (ако првиве станат премногу математички) или па да ја куцаме на Шпион идејата за exercise проект.

Така да, ако те интересира функционално програмирање: Четврток, 19:00, Хаклаб КИКА

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.