Let's share books од Marcell Mars, слободен софтвер, слободна култура, слободно знаење - вечерва во хаклаб

Marcell Mars

Вечерва во хаклаб ќе нѝ дојде на гости non other then Marcell Mars, човекот кој стои позади НСНД и хрватскиот хаклаб/мултимедијален инститиут МАМА со размјена вјештина (сподели знаење) како примарна активност.
Препорачливо е да дојде било кој што го интересира слободна размена на дигитални добра, слободен софтвер и слободен интернет бидејќи Marcell поседува пребогато знаење и голема страст за бескрајно дебатирање на тие теми, така да, НЕ ПРОПУШТАЈТЕ!

Исто така, ќе го разгледуваме и плагинот за Calibre - Let's share books напишан од Marcell и ќе пробаме да го направиме најдобар на целиот свет :) заедно со Memory of the world.
Повеќе за плагинот:
http://vimeo.com/60889534

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.