Линукс прва помош + low level thingies + компајлирање игрици / Понеделник / 11-ти Август

Да го цитирам Алекс:

<Aleks> + може да зборам за тоа како биосот го чита кернелот, првите 512 бајти на флопи диск и FAT12
<Aleks> физички/логички сектори
<Aleks> сегментација на меморија
<Aleks> реален мод
<Aleks> ствари од кој што не сум спиен деновиве :)
<Aleks> јако е што кога всушност ќе размислиш е едноставно :)
<Aleks> + сите бутираат прво во реален мод

Освен тоа:

<Aleks> може детално да објаснам за FAT12 :)))

Како што може да приметите, куп ентузијазам за објаснување на them low level stuffs. Освен тоа, може да компајлираме Wolfenstein 3D или да ја модифицираме SOCCER за CHIP8 (минатиот пост)

Вечер од 19ч. дојдете, донесете пиво, купете мате за 100 денари, бидете добри луѓе, донирајте за хаклабот итн.

ПС: ДАМЈАН СЕ ВРАТИИ!!!!!!!!!

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.