Сподели Кино - United States of Secrets (втор дел) // 03 Јуни


Минатата недела го изгледавме првиот дел од филмот, денеска од 20:00ч. ќе го гледаме вториот (и последен).

Во филмот се зборува за актуелните скандали со NSA и за тоа како владата на Америка успеа да имплементира таков масивен систем за надзор без за него да се дознае толку време, за тоа како дојде до масивниот leak на документи преку Snowden -- раскажано од луѓе од внатрешноста на владата.

Се гледаме вечер од 20ч.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.