GNU/Linux прва помош, понеделник 10.03.2014, 19 часот

Секој понеделник во хаклаб КИКА од 19 до 21 часот, времето е резервирано за основна помош во користењето на GNU/Linux оперативните системи или друг слободен софтвер.

Секако во меѓувреме може да се пие кафе, чај, да се 'ксне некоја грицка ако е останато, и да се прават муабети за сѐ друго поврзано со технологија, општество, животот и универзумот.

А кога сме до тоа, може да ја изгледаме и првата епизода од новата инкарнација на култната серија „Космос“ - тоа во Разно.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.