Враќање кон корените - Асемблер во хаклаб

Овој четврток ќе се вратиме назад кон нашите предци - the good old assembly.

Ќе го разгледаме MikeOS и ќе пробаме да го искомпајлираме. Воедно ќе дискутираме за внатрешната архитектура на x86.

Стандардно во четврток од 19:00 па до даље

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.