Сподели Кино - All Watched Over By Machines Of Loving Grace: Love and Power (1/3)

Документарецот на BBC All Watched Over By Machines Of Loving Grace зборува за нераскинливата врска помеѓу развојот на денешното општество и технологијата, терајќи не' да се запрашаме дали компјутерите навистина ослободиле човештвото или не' натерале да веруваме дека можеме да креираме подобар и стабилен свет.


На 22. октомври 2013 (вторник) во 20:00ч.  го започнуваме серијалот со првиот од трите дела - Love and Power: Каква е поврзаноста на популарната филозофија на Ејн Ранд, компјутерите и денешниот и тогашниот општествен и економски систем?

Се гледаме!

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.