Врела прва помош (29.07.2013)

И покрај врелото лето, хаклаб КИКА сѐ уште активно преживува и ве кани на денешната прва помош за GNU/Linux (Убунту, Arch, Fedora, Debian, SuSE), а и за други кориснички проблеми со слободен софтвер.

Бонус. Како да си го подесите домашниот музички систем да свири од повеќе уреди, и како да ја контролирате музичката колекција од било каде. Keywords: mpd, pulseaudio, samba.

Овој понеделник, со почеток од 19:00 часот - како и секогаш. Донесете нешто за разладување.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.